PUTIN NIŠTA NIJE OBEĆAO MAKRONU: Kremlj demantuje navode medija, nema dogovora sa Francuskom oko Ukrajine

Tanjug

08. 02. 2022. u 12:44

ZVANIČNI Kremlj je danas demantovao informacije pojedinih medija da su ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron tokom jučerašnjih razgovora u Moskvi postigli dogovor.

ПУТИН НИШТА НИЈЕ ОБЕЋАО МАКРОНУ: Кремљ демантује наводе медија, нема договора са Француском око Украјине

Foto Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva i Pariz nisu mogli da postignu nikakav dogovor jer je Francuska članica Evropske unije i NATO-a, prenosi agencija Ria novosti.

Peskov je takođe demantovao francuske tvrdnje prema kojima je Putin francuskom kolegi Emanuelu Makronu obećao da Moskva zasada neće sprovoditi nikakve nove vojne inicijative u blizini Ukrajine, navodeći da takve tvrdnje “nisu tačne”.

Jedan neimenovani francuski zvaničnik je ranije danas izjavio da je Putin dao takvo obećanje tokom višesatnog jučerašnjeg razgovora u Moskvi sa Makronom, prenosi agencija Rojters.

Foto: Profimedia

Peskov je izjavio da Rusija i Francuska još nisu uspele da postignu dogovor o deeskalaciji tenzija oko Ukrajine, ali je poručio da je deeskalacija potrebna i da je taj sastanak pružio osnovu za dalji rad na tom frontu.

Prema istom francuskom zvaničniku, Putin se takođe saglasio sa time da ruske trupe koje učestvuju u vojnoj vežbi na beloruskoj teritoriji u blizini ukrajinskih granica budu povučene čim se te vojne vežbe okončaju 20. februara.

Peskov je poručio da će se trupe vratiti u svoje baze u Rusiji nakon vežbi, ne navodeći precizan datum, ali je naglasio da niko nikada nije ni rekao da će snage ostati u Belorusiji.

BONUS VIDEO: 

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)