BELA KUĆA NAJAVILA: Bajden i Šolc 7. februara o situaciji u Ukrajini

Tanjug

27. 01. 2022. u 19:06

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden i novi nemački kancelar Olaf Šolc razgovaraće o situaciji u Ukrajini tokom sastanka 7. februara u Vašingtonu, saopštila je danas Bela kuća.

БЕЛА КУЋА НАЈАВИЛА: Бајден и Шолц 7. фебруара о ситуацији у Украјини

Foto: Printskrin

Kako se navodi, Bajden i Šolc će takođe razgovarati o saradnji u borbi sa pandemijom kovid-19, klimatskim promenama i ekonomskim i bezbednosnim pitanjima, prenosi AP.

Sastanak dolazi u trenutku kada u NATO izražavaju rastuću zabrinutost zbog gomilanja oko 100.000 ruskih vojnika u blizini Ukrajine, što bi moglo da znači da Moskva planira da izvrši invaziju na svog suseda, dok Rusija negira takve namere.

Odbijanje Nemačke da se pridruži SAD i drugim članicama NATO-a u obezbeđivanju oružja Ukrajini iznerviralo je neke saveznike i postavilo pitanja o rešenosti Berlina da se suprotstavi Rusiji, navodi AP.

Bela kuća je najavila Šolcovu posetu dan nakon što su SAD pismeno poručile Rusiji da odbijaju njene glavne zahteve za rešavanje dugo tinjajuće krize oko Ukrajine, a Kremlj je danas poručio da je odbijanje SAD ostavilo "malo prostora za optimizam".

Sastanak sa Bajdenom biće Šolcov prvi dolazak u Ovalni kabinet od kada je preuzeo vođstvo svoje zemlje u decembru, prenosi AP.

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)