FJODOR LUKJANOV: Sledi nova faza zaoštravanja između Moskve i Vašingtona, ratna psihoza će visiti u vazduhu

M.Đorđević

27. 01. 2022. u 16:03

POLITIKOLOG Fjodor Lukjanov smatra da je odgovor SAD i NATO-a na ruske predloge za garancije bezbednosti jasan i da stoga treba očekivati sledeću fazu zaoštravanja.

ФЈОДОР ЛУКЈАНОВ: Следи нова фаза заоштравања између Москве и Вашингтона, ратна психоза ће висити у ваздуху

Foto Tanjug/AP

Ruski politikolog Fjodor Lukjanov smatra da nakon odgovora SAD i NATO-a na zahtev Moskve za bezbednosnim garancijama, treba očekivati sledeću fazu eskalacije.

- Sadržaj odgovora je demonstracija sile, ali ne i njena primena. Stoga će oni koji čekaju invaziju na Ukrajinu biti razočarani. Ratna psihoza će nastaviti da visi u vazduhu, a predstoji demonstrativno zveckanje sabljom i pokazivanje mišića u obliku pojačane vojne aktivnosti u osetljivim oblastima. To je neizbežno, napisao je on, prenosi portal Pravda.

Istovremeno će se održavati komunikacija na političkom i diplomatskom nivou, koja će  „eventualno ići i do najvišeg nivoa (Bajden-Putin), i ispitivaće se mogućnost smanjenja napetosti“.

Prema Lukjanovu, „sve je ovo će biti neprijatan spektakl i bolje je za one sa slabim srcem da za pokušaju nečim da odvrate pažnju“.

- Jedno treba da nas sve umiri. Šteta od pravog rata je izuzetno velika za potencijalne učesnike, i on se smatra poslednjom i najgorom opcijom. U savremenim uslovima to je gubitak za sve. Stoga je svima cilj da izbegnu rat, a što bude veća napetost i žestina strasti, to će biti ubedljivija zamena za rat, izjavio je Fjodor Lukjanov, prenosi portal Pravda.

BONUS VIDEO: 

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu