ŠOJGU PORUČIO BRITANSKOM MINISTRU: Hoćete da pregovaramo? Dođite u Moskvu

Novosti online

21. 01. 2022. u 17:58

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu pozvao je ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa da poseti Moskvu kako bi razgovarali o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ШОЈГУ ПОРУЧИО БРИТАНСКОМ МИНИСТРУ: Хоћете да преговарамо? Дођите у Москву

Foto: Tanjug/AP Photo

-Sergej Šojgu potvrdio je svom britanskom kolegi spremnost da razgovara o svim aktualnim bezbednosnim pitanjima i na osnovu principa reciprociteta predložio je da se pregovori održe u Moskvi, u bilo koje vreme koje odgovara britanskom ministru odbrane, navodi se u saopštenju.

U svom obraćanju Šojgu je podsetio Volasa „da su strane pokazale mogućnost za vođenje konstruktivnog dijaloga tokom posete ruske delegacije Londonu 2013. godine“, gde su održani pregovori ministara spoljnih poslova i ministara odbrane u formatu „2+2“.

„Obnavljanje kontakata u duhu dobronamernosti između Rusije i Velike Britanije doprineće smanjenju tenzija u Evropi“, istakao je Šojgu u pismu britanskom kolegi.

Podsetimo, ranije je ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas tokom izlaganja u parlamentu pozvao ruskog kolegu Sergeja Šojgua da poseti London, istakavši da je britanska strana spremna da razmatra pitanja koja se tiču opšte bezbednosti i da vodi razgovore u pozitivnom duhu.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MEDVEDEV OŠTAR: Tome se bliži kraj, pukla je ljubav - Poljaci su besni, Evropljani ne žele Ukrajince