ČETIRI RAKETE NA AMERIČKU AMBASADU: Na meti “zelena zona” u Bagdadu

Tanjug

13. 01. 2022. u 20:29

NAJMANjE četiri rakete ciljale su američku ambasadu u jako utvrđenoj "zelenoj zoni" Bagdada, saopštila su danas dva neimenovana iračka bezbednosna zvaničnika.

ЧЕТИРИ РАКЕТЕ НА АМЕРИЧКУ АМБАСАДУ: На мети “зелена зона” у Багдаду

Foto Tanjug/AP

Zvaničnici su saopštili da su tri projektila pala unutar perimetra američke ambasade, a da je jedan od njih pogodio školu koja se nalazi u obližnjem stambenom kompleksu, prenosi agencija AP.

Kako navodi američka agencija, zvaničnici su govorili pod uslovom da ostanu anonimni, jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa medijima.

U saopštenju iračke vojske navodi se da su devojka i žena povređene u napadu, kao i da su rakete lansirane iz naselja Dora u Bagdadu.

Svedoci događaja su rekli da su čuli odbrambeni sistem ambasade C-RAM koji bi trebalo da otkrije i uništi tokom napada dolazeće rakete, artiljerijske i minobacacke granate.

Kako navodi AP u izveštaju, ovo je najnoviji u nizu napada raketama i dronovima od početka godine, a usmereni su na američko prisustvo u Iraku.

Prošlog četvrtka serija napada bila je usmerena na američke trupe u Iraku i Siriji.

Rakete su pogodile iračku vojnu bazu u kojoj su bile smeštene američke trupe u zapadnoj provinciji Anbar i glavnom gradu, navodi AP.

 

 

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju