ASADOVE SNAGE PRESRELE AMERIČKI KONVOJ: Jenkiji se povukli iako su imali „pratnju“ jurišnih helikoptera

Novosti online

09. 01. 2022. u 21:49

TRUPE Sirijske arapske armije (SAA), osmog januara presrele su još jedan konvoj koalicije predvođene SAD u severnoj oblasti Hasaka.

АСАДОВЕ СНАГЕ ПРЕСРЕЛЕ АМЕРИЧКИ КОНВОЈ: Јенкији се повукли иако су имали „пратњу“ јуришних хеликоптера

Foto: EPA

Konvoj koalicije, koji se sastojao od četiri oklopna vozila, pokušao je da uđe u grad Kubur al-Grajna. Međutim, suočili su se s trupama SAA koje su blokirale glavni put koji vodi ka gradu. Na kraju se konvoj povukao.

Kubur al-Grajna se nalazi u blizini grada Tel Tamra koji gleda na strateški autoput M4, koji povezuje Hasaku sa Rakom i Alepom. Ovo je bio drugi ovakav susret od početka godine. Dana 3. januara, trupe SAA presrele su konvoj koalicije predvođene SAD u blizini grada Salihija na severu Hasake. Konvoj su pratila dva jurišna helikoptera. Uprkos tome, bio je prinuđen da se povuče.

Prošle godine je zabeleženo mnogo sličnih susreta. Samo u decembru, više od deset konvoja koalicije predvođenih SAD presrele su trupe SAA i pristalice vlade u severnom i istočnom delu Hasake. SAA i pristalice vlade očigledno pokušavaju da ograniče kretanje koalicionih snaga predvođenih SAD u severoistočnoj Siriji.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!