BIĆE OBORENI ČIM PREĐU GRANICU: Američki vazdušni napad na Rusiju sa Crnog mora bio bi pravi fijsko

Novosti online

01. 01. 2022. u 18:33

U SLUČAJU masovnog napada najnovijih američkih lovaca F-35 sa Crnog mora na Rusiju, SAD i NATO bi sačekalo „veliko iznenađenje“, piše kineski portal „Sohu“.

БИЋЕ ОБОРЕНИ ЧИМ ПРЕЂУ ГРАНИЦУ: Амерички ваздушни напад на Русију са Црног мора био би прави фијско

Foto: Free Images Pixabay

Naime, suočili bi se sa ruskim modernizovanim sistemima protivvazdušne odbrane S-300PM-2 koji su raspoređeni na Krimu, piše autor članka.

Poboljšani sistem PVO opremljen je višenamenskim radarom i sistemom za otkrivanje i praćenje skrivenih meta u vazduhu. Zahvaljujući tim novitetima, S-300PM-2 može da uoči „nevidljive“ (stelt) lovce pete generacije na udaljenosti od 200 do 250 kilometara i da lansira rakete u njihovom pravcu.

-Čim američki lovci F-35 naruše ruski vazdušni prostor ti sistemi će ih nemilosrdno oboriti, uveren je komentator.

Kako ističe, strateški položaj Crnog mora omogućava SAD i NATO da izvedu napade na mnoge važne gradove. Međutim, razgranata mreža ruske PVO koju čine sistemi S-300, S-400 i S-500 nateraće zapadnu koaliciju da se predomisli i da ne izvodi provokativne akcije protiv Rusije, zaključuje autor članka.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024