KOZACI KREĆU U AKCIJU? Rusi imaju poseban plan, čuvaće blago velike zemlje

Novosti online

03. 01. 2022. u 19:10

ZAMENIK ministra ekologije Sergej Anoprienko naložio je federalnim službama ministarstva, agencijama i državnim institucijama da razmisle o mogućnosti zapošljavanja predstavnika kozačkih društava u institucijama koje se bave zaštitom prirode i ekološke bezbednosti, piše list "Komersant".

КОЗАЦИ КРЕЋУ У АКЦИЈУ? Руси имају посебан план, чуваће благо велике земље

Foto: Profimedia

- Članovi kozačkih društava imaju zadatak da štite životnu sredinu, brinu o ekološkoj bezbednosti i da štite šume. Reč je pre svega o aktivnostima koje nastaju u vanrednim okolnostima. Postoji mogućnost da se razmotriti uključivanje dodatnih aktivnosti u programe nacionalnog projekta "Ekologija", kao i o privlačenju Kozaka da brinu o životnoj sredini, dok će se ovi projekti finansirati iz federalnog budžeta - saopštio je list pozivajući se na izveštaj Ministarstva ekologije.

Ministarstvo ekologije je pojasnilo da u sistemu ima 1.637 mesta na koja bi mogli da se zaposle Kozaci. Za nove saradnike će biti organizovana obuka na bazi obrazovnih centara ministarstva.

U ministarstvu navode da Kozaci sada bez novčane naknade pomažu regionima u očuvanju šuma, a takođe učestvuju u otkrivanju ilegalnih deponija smeća u Kalmikiji, Rostovskoj, Saratovskoj i drugim oblastima.

- Plate šumara su veoma male. Pojavila se ideja da se sa Kozacima sklope ugovori na godinu dana - pojasnio je sagovornik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u julu saopštio da će jedinice Kozaka u nekoliko ruskih regiona biti deo Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija).

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SAMO ZA BOGATE AVANTURISTE - Lov u ruskim prostranstvima ima posebnu čar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili