TALAČKA KRIZA U PARIZU SE NASTAVLJA: Otmičar oslobodio jednu ženu, policija se sprema za juriš (VIDEO)

Tanjug

20. 12. 2021. u 23:00

U DVANAESTOM pariskom okrugu jedan muškarac sa istorijom psihijatrijskih poremećaja, naoružan mačetama, uzeo je danas dve žene kao taoce, saopšteno je iz pariske policije. U međuvremenu, jednu od njih je pustio.

ТАЛАЧКА КРИЗА У ПАРИЗУ СЕ НАСТАВЉА: Отмичар ослободио једну жену, полиција се спрема за јуриш (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom, kao i da se otmičar sa dve žene večeras zatvorio u apoteci u ulici Aligr i da je spustio zaštitnu metalnu rešetku.

Otmičar je navodno zahtevao da mu se obezbedi kontakt sa ministrom pravde Francuske Erikom Dipon-Moretijem i zvaničnim policijskim pregovaračima, prenose francuski mediji.

- Ministar je dao do znanja zvaničnim pregovaračima da im stoji na raspolaganju - saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Francuski mediji su preneli da otmičar ima 56 godina i da živi u jednoj kući u 11. pariskom okrugu u blizini Bulevara Volter, kao i da drži dve žene zatočene u apoteci nedaleko od trga Bastilja gde je i sedište pariske interventne policijske brigade.

Ovaj čovek sa psihijatrijskom dijagnozom je od ranije poznat policiji, ali se ne smatra opasnim, navode mediji.

- Zabrinuti smo da je prekinuo da uzima svoju redovnu medicinsku terapiju, ali vreme je na našoj strani. On sada razgovara sa pregovaračem, a ako pregovori ne budu uspeli, krenućemo u juriš - rečeno je iz policijskih izvora.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U POLICIJSKOJ STANICI - Povređeno 13 policajaca i dva prolaznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)