TREĆI SVETSKI RAT JE VEĆ POČEO: Putinov predstavnik o prostoru u kom se sukobljavaju Rusija i Amerika

Novosti online

16. 12. 2021. u 14:14

U SAJBER prostoru se vodi treći svetski rat, ali Rusija pokušava da se dogovori sa SAD u okviru UN da se ublaže njegove posledice, izjavio je specijalni predstavnik predsednika Rusije za međunarodnu saradnju u oblasti informacione bezbednosti Rusije Andrej Krutskih.

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО: Путинов представник о простору у ком се сукобљавају Русија и Америка

Foto: Depositphotos

- Rat je u toku, i to se veoma intenzivno vodi. Ma koliko mi pokušavali da govorimo da je sve to maskirano... U stvari, u sajber prostoru se vodi sveobuhvatni rat. I generalno u medijima ispravno govore da je to već treći svetski rat, sad je samo pitanje u proceni štete, utvrđivanju ko će u tome na kraju izgubiti i kakva će biti konfiguracija sveta kao rezultat tog rata - rekao je Krutskih na plenarnoj sednici IX Sveruskog kongresa politikologa "Rusija i politički poredak u svetu koji se menja: vrednosti, institucije, perspektive".

Kako je naglasio, razgovori sa SAD na tu temu idu veoma teško, ali Rusija pokušava da se dogovori sa partnerima u okviru UN kako bi se ublažile moguće posledice.

Krutskih je ranije upozoravao da uporedo s virusom korona, čovečanstvu preti i "sajber pandemija", koja je nastala usled "negativnog razvoja digitalnih tehnologija".

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

POSKOK NAĐEN U DVORIŠTU KOD ALEKSINCA: Stručnjaci imaju korisne savete za vlasnike kuća