B-1B BOMBARDERI NE IDU U PENZIJU: Amerika neće povlačiti avione dok ne stignu novi modeli

P.Z.S. /sputnjik internešnel

11. 12. 2021. u 14:58

SJEDINjENE Države zabraniće svojim vazduhoplovnim snagama da povuku iz upotrebe strateške bombardere B-1B Lanser dok ih ne zamene B-21 Rejderi, objavio je veb sajt Defense Njuz, pozivajući se na Zakon o ovlašćenju nacionalne odbrane za 2022.

Б-1Б БОМБАРДЕРИ НЕ ИДУ У ПЕНЗИЈУ: Америка неће повлачити авионе док не стигну нови модели

Foto: USAF tviter

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je ranije ove nedelje ažuriranu verziju zakona o potrošnji na odbranu od 768 milijardi dolara za 2022.

Zabrana će trajati do septembra 2023. godine, sa izuzetkom jedinica koje su počele da koriste novi bombarder. U međuvremenu, američka odbrambena kompanija Nortrop Grumman već je proizvela pet B-21, koji će biti pušteni u rad sredinom 2020-ih.

Prema vestima, 17 najstarijih Lansera je penzionisano zbog njihovog lošeg stanja kako bi se omogućilo fokusiranije na održavanje preostalih 45 bombardera.

B-1B Lancer je supersonični strateški bombarder, za koji se smatra da je okosnica američkih snaga dugog dometa, sposoban da brzo isporuči velike količine preciznog i drugog oružja protiv bilo kog protivnika bilo gde u svetu i u bilo koje vreme.

BONUS VIDEO: Srpski Lazar na poligonu pokazuje svoje mogućnosti kao moderno borbeno vozilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo