IZVINJAVAM SE SVIMA KOJI SU IZGUBILI NAJBLIŽE: Bliska saradnica DŽonsona podnela ostavku posle snimka o božićnoj zabavi (VIDEO)

Tanjug

08. 12. 2021. u 19:50

BLISKA Bliska saradnica britanskog premijera Borisa DŽonsona dala je ostavku nakon što se pojavio video u kojem se smeje i šali u vezi sa zabavom priređenom u vladi tokom prošlogodišnjeg božićnog lokadauna, kada su takva okupljanja bila zabranjena.

ИЗВИЊАВАМ СЕ СВИМА КОЈИ СУ ИЗГУБИЛИ НАЈБЛИЖЕ: Блиска сарадница Џонсона поднела оставку после снимка о божићној забави (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Alegra Straton je bila DŽonsonova portparolka kada je u decembru 2020. snimljen video. Poslednja dužnost bila joj je ona portparolke vlade na klimatskoj konferenciji COP26.

- Svojim sam ponašanjem umanjivala važnost pravila, onih istih pravila kojih su se ostali morali pridržavati. Nije mi to bila namera. Žaliću zbog toga ostatak života", rekla je Straton novinarima pred svojim domom - prenele su agencije. -Razumem bes i frustracije ljudi. Izvinjavam se svima koji su izgubili svoje najbliže, koji su bili usamljeni ili se borili da održe svoje firme. Zaista mi je žao i podnosim ostavku premijeru.

U videu koji se pojavio na ITV-u Alegra Straton prikazana je prošle godine u Dauning Stritu kako se, pripremajući se za dnevni brifing, smeje i šali na račun okupljanja.

U vreme okupljanja u Dauning Stritu desetinama miliona ljudi širom Britanije bili su zabranjeni susreti s porodicom i prijateljima na tradicionalnim božićnim proslavama, čak i na sahranama umrlim rođacima.

Snimak je objavljen u trenutku kada britanska vlada ponovo razmišlja o nametanju novih ograničenja kako bi zaustavila širenje nove omikron varijante.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NAJMANJE PETORO POVREĐENIH U LONDONU: Tribina se srušila na probi parade konjičke garde