"OTVOREN I POZITIVAN": Putin prokomentarisao razgovor sa Bajdenom

Novosti onlajn

08. 12. 2021. u 16:17

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin ocenio je jučerašnji razgovor sa američkim liderom Džozefom Bajdenom kao otvoren i pozitivan.

ОТВОРЕН И ПОЗИТИВАН: Путин прокоментарисаo разговор са Бајденом

Vladimir Putin, Foto AP

- Razgovarali smo prilično dugo, detaljno o svim tim temama, više od dva sata. Želim da naglasim da je razgovor bio veoma otvoren, sadržajan i konstruktivan. Nadam se da i američka strana tako ocenjuje rezultate našeg sastanka. Imamo mogućnost da nastavimo taj dijalog. Čini mi se da je to najvažnije - ocenio je ruski lider.

Putin je takođe saopštio da će Rusija i Amerika formirati zajedničku strukturu za rešavanje bezbednosnih pitanja.

- Dogovorili smo se da će biti formirana zajednička struktura koja će se time profesionalno baviti - rekao je ruski lider, istakavši da će Rusija pripremiti svoje predloge u sferi bezbednosti narednih dana i da će ih proslediti američkoj strani na razmatranje.

Podsetimo, razgovor Putina i Bajdena održan je u utorak u formatu zatvorene video-konferencije i trajao je oko dva sata. Nakon toga, američki Stejt department je saopštio da se Moskva navodno i dalje „sprema da napadne Ukrajinu“. S tim u vezi, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland izjavila je u utorak da SAD sa svojim saveznicima razmatraju opciju potpune izolacije Rusije od međunarodnog finansijskog sistema u slučaju „invazije na Ukrajinu“. Pored toga, ona je ocenila da ruski predsednik Vladimir Putin nastoji da obnovi Sovjetski Savez.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice