VAZDUŠNIM UDARIMA ZAUSTAVLJAJU OFANZIVU HUTA: Saudijska avijacija uništila 24 vojna vozila i ubila 218 boraca!

Novosti online

31. 10. 2021. u 21:12 >> 21:12

KOALICIJA predvođena Saudijskom Arabijom objavila je 31. oktobra da je njen ratni avion izveo 57 vazdušnih napada na Hute u centralnoj jemenskoj provinciji Marib u poslednja 72 sata.

ВАЗДУШНИМ УДАРИМА ЗАУСТАВЉАЈУ ОФАНЗИВУ ХУТА: Саудијска авијација уништила 24 војна возила и убила 218 бораца!

Foto Tanjug/AP

U saopštenju koje prenosi Saudijska novinska agencija, koalicija je navela da su avioni gađali borce i vozila Huta u okrugu Džuba u južnom delu Mairba, kao i u oblasti Kasara u zapadnom delu pokrajine.

- U vazdušnim napadima uništena su 24 vojna vozila i ubijeno više od 218 terorističkih elemenata - navodi se u saopštenju.

Huti i njihovi saveznici trenutno napreduju ka gradu Maribu i obližnjim naftnim poljima koja drže snage koje podržava Saudijska Arabija. Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom verovatno preuveličava gubitke Huta kako bi podigla moral svojih snaga u Jemenu. Uprkos intenzivnim vazdušnim napadima koalicije, grupa nastavlja da napreduje u Maribu.

U poslednjih nekoliko nedelja Huti su značajno napredovali u provinciji. Pre samo nekoliko dana, grupa je uspešno završila drugu fazu operacije "Proleće pobede" nakon što je zauzela okruge Džuba i planinu Murad. Borci grupe zauzeli su i grad Džarašah koji se nalazi oko 35 kilometara južno od grada Mariba.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)