CELO BRDO SRAVNJENO: Ruski udari na džihadiste u Siriji (VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2021. u 21:16

RATNI avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su 30. oktobra najmanje 20 vazdušnih napada na položaje militanata u severozapadnom sirijskom regionu Veliki Idlib.

ЦЕЛО БРДО СРАВЊЕНО: Руски удари на џихадисте у Сирији (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Deset vazdušnih udara pogodilo je štab 23. divizije Sirijske nacionalne armije (SNA) koju podržava Turska u blizini grada Kah u severnom delu Idliba. Štab su bombardovali ruski ratni avioni tri dana ranije. Međutim, tada očigledno nije bio uništen. Šest drugih vazdušnih napada gađalo je položaje militanata koji se nalaze na periferiji grada Bara u južnom Idlibu.

A preostala četiri vazdušna udara pogodila su položaje militanata u gradu Kafr Amah u zapadnom delu Alepa. Intenzivni ruski vazdušni napadi su verovatno bili odgovor na nedavna kršenja primirja u Velikom Idlibu od strane Hajat Tahrir al Šama (HTS) i SNA povezanih sa Al Kaidom.

Kasno 29. oktobra, militanti su granatirali položaje Sirijske arapske armije (SAA) unutar i oko grada Sarakiba u Idlibu. Prijavljena je materijalna šteta. Ujutru 30. oktobra, militanti su napali periferiju grada Jurin u severozapadnoj oblasti Hame. Navodno su poginula dva vojnika.

Čini se da je prekid vatre u Velikom Idlibu, kojem su posredovale Rusija i Turska pre više od godinu dana, na ivici potpunog kolapsa.

Prema nedavnim izveštajima, SAA i njeni saveznici uskoro će započeti kopnenu operaciju u Velikom Idlibu kako bi ojačali sporazum o prekidu vatre. Turska, koja ima velike snage u regionu, već je upozorila da će se suprotstaviti svakoj takvoj operaciji.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)