KRIM UPOZORAVA AMERIKU: Uzalud zveckate oružjem, ništa nas neće poljuljati

Novosti online

30. 10. 2021. u 17:14

ŠEF Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj upozorio je američke vlasti da se uzdrže od provokacija kod obala Krima povodom ulaska njihovog razarača u Crno more.

КРИМ УПОЗОРАВА АМЕРИКУ: Узалуд звецкате оружјем, ништа нас неће пољуљати

Foto MO Rusije

- Ovakvi neprijateljski ispadi Amerike ne mogu se nazvati drugačije nego provokacija. Američki brodovi su učestali sa pojavljivanjem kod granica naše zemlje. Bez obzira na to koliko žele da uzdrmaju stabilnost u Crnomorskom regionu, Rusija će imati dovoljno snage i sredstava da to spreči i da saseče svaku provokaciju, uključujući i kod obala Krima, upozorio je Gempelj.

Kako je dodao, Krim je pouzdano zaštićen i nikakvi pokušaji Amerikanaca i njihovih sluga da zveckaju oružjem kod granica poluostrva neće poljuljati mir Krimljana.

Podsetimo, američki razarač „Porter“ naoružan krstarećim raketama uplovio je u Crno more, njegovo kretanje prate snage ruske Crnomorske flote.

Ranije je američka mornarica saopštila da štabovi Šeste flote američke mornarice i udarnih pomorskih snaga i snaga podrške NATO-a počinju operacije u Crnom i Sredozemnom moru.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024