UPOZORENJE IZ RUSIJE: Amerika razvija sisteme za tajne napade iz svemira

Novosti onlajn

24. 09. 2021. u 17:02

GENERALNI direktor koncerna „Almaz-Antej“ Jan Novikov smatra da Sjedinjene Američke Države razrađuju tehnologije za pravljenje vojnih orbitalnih sistema koji su u stanju da tajno napadaju iz svemira, prenosi „Krasna zvezda“.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: Америка развија системе за тајне нападе из свемира

Ilustracija / Foto Depositphotos

Novikov ističe da SAD modernizuju i razvijaju čitav spektar uređaja koji bi trebalo da im omoguće da izvode brze i precizne napade na sve vrste meta u bilo kom delu svetu.

„Ako govorimo o vazdušno-kosmičkim uređajima, onda su to pre svega orbitalne bespilotne letelice H-37“, rekao je generalni direktor.

Prema njegovim rečima, prva takva letelica lansirana je 2010. godine, a do danas ih postoji već nekoliko. Zvanično je saopšteno da su ti uređaji imaju naučno-istraživačke svrhe.

Foto: Jutjub/ Minoboronы Rossii

S-500

- Ali mi znamo da oni mogu da imaju funkciju nosača nuklearnih bojevih glava. SAD planiraju da u budućnosti povećaju brojnost takvih uređaja u svemiru. To je ozbiljan izazov“, dodao je Novikov.

Na osnovu eksperimenata sa tim bespilotnim letelicama, prema mišljenju Novikova, razrađuju se tehnologije za pravljenje udarnih vazdušno-kosmičkih sistema za višekratnu upotrebu. Ti sistemi bi trebalo da obezbede operativno delovanje i široki spektar mogućnosti uz smanjene troškove korišćenja.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)