POLJSKI MEDIJI HVALE RUSKO NAORUŽANJE: Rusija izvela „nevidljivu revoluciju“ u vojnoj tehnici (VIDEO)

Novosti online

23. 09. 2021. u 23:42 >> 01:29

POLjSKI LIST "Defence 24" objavio je članak o primeni najnovijih borbenih pešadijskih vozila B-19 sa modulom "Epoha" na strateškim vojnim vežbama "Zapad 2021" koje je posmatrao lično predsednik Vladimir Putin.

ПОЉСКИ МЕДИЈИ ХВАЛЕ РУСКО НАОРУЖАЊЕ: Русија извела „невидљиву револуцију“ у војној техници (ВИДЕО)

Foto youtube weapons of the future

Autor članka je saopštio da vozilo, na prvi pogled, "ne odaje neki poseban utisak", ali se njegova demonstracija može smatrati "nevidljivom revolucijom" u ruskoj vojnoj tehnici.

-Nije samo u pitanju 57-milimetarski top, već sasvim novi koncept oružja, zasnovan na širem spektru vatrenih sredstava koji su potrebni za realizaciju postavljenih zadataka, navodi se u članku.

Borbeno vozilo B-19 sa borbenim modulom "Epoha" poseduje lansere protivtenkovskog raketnog kompleksa "Kornet" i novi raketni sistem "Bulat" sa raketama malog kalibra. Karakterističan je po sistemu za automatsko raspoznavanje objekata protivnika, njihovo praćenje i davanju predloga posadi za istovremenu ili naizmeničnu primenu dva kanala za pucanje.

Foto youtube weapons of the future

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - Goreće nebo i zemlja: Ovoga treba da se plaše neprijatelji Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju