HILJADU METAKA U MINUTU: Novi automat za ruske specijalce

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 16:06

NOVI automat „KEDR PARA“ namenjen je snagama bezbednosti i specijalcima, a odlikuje kompaktnost, preciznost i velika vatrena moć, izjavio je šef biroa za prodaju streljačkog oružja „Zlatmaš“ Vadim Astašin.

ХИЉАДУ МЕТАКА У МИНУТУ: Нови аутомат за руске специјалце

Foto: EPA

To oružje samoinicijativno je napravilo „Zlatoustovsko mašinsko preduzeće“ (deo državne korporacije „Roskosmos“). Prema njegovim rečima, „KEDR PARA“ trebalo bi da zameni automat PP-91 „Kedr“ koji trenutno koriste snage bezbednosti.

Automat je namenjen za gradsku borbu. Relativno je malih dimenzija i težine, ali sa velikom vatrenom moći.

Sposoban je da ispali 1.000 metaka u minuti, početna brzina metka je 430 metara u sekundi.

Oružje ima domet do 100 metara. Prilikom gađanja određenog mesta sa te udaljenosti, meci dospevaju na ciljano područje sa razmakom od 150 milimetara.

„Ovi pokazatelji u potpunosti isključuju slučajni promašaj tokom borbenih operacija i omogućavaju gađanje žive sile opremljene pancirima“, rekao je predstavnik „Zlatmaša“.

U avgustu ove godine „KEDR PARA“ je uspešno testiran pod nadzorom „Specijalne tehnike i komunikacija“ Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu