MOSKVA O NAJAVI NOVIH SANKCIJA: Americi fale kadrovi sa svešću o ruskoj realnosti

Novosti onlajn

23. 09. 2021. u 22:21

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je Vašington da ne čini nepromišljenje poteze u pogledu nacrta zakona o uvođenju novih sankcija protiv ruskih zvaničnika. Kako kažu u MIP-u, Americi fale kadrovi sa svešću o ruskoj realnosti.

МОСКВА О НАЈАВИ НОВИХ САНКЦИЈА: Америци фале кадрови са свешћу о руској реалности

Foto: Piksabej

- Svaki put postaje sve teže predvideti kakve će unutarpolitičke vežbe antiruske orijentacije preduzeti entuzijasti na Kapitol hilu. Nedavno se saznalo za još jedne amandmane koji predviđaju mogućnost uvođenja ograničenja protiv brojnih ruskih državnika i predstavnika iz drugih sfera društva u vezi sa ozloglašenim 'Zakonom Magnitskog - navodi se u saopštenju MIP-a.

Ruski spoljnopolitički resor je ocenio da je sve što se dešava u Vašingtonu rezultat „akutnog kadrovskog nedostatka“ po pitanju stručnjaka za Rusiju.

- Samo ljudi koji nemaju svest o ruskoj realnosti mogli su da sastave takav spisak osoba u vezi sa temom sa kojom niko nema, niti može da ima odnos, ni direktan, ni indirektan - ističe se u saopštenju.

Odbor za regulative Predstavničkog doma Kongresa SAD odobrio je juče nacrt zakona kojim se preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 ruskih zvaničnika, biznismena i novinara koji su, prema proceni Vašingtona, umešani u kršenje ljudskih prava.

Na udaru su se našli, između ostalih, glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, premijer Mihail Mišustin, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.

Bonus video:

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)