LONDON PRIKRIVA SVOJE LAŽI OPTUŽUJUĆI RUSE: Obaveštajna služba Rusije odbacuje optužbe iz Velike Britanije

I.S.

23. 09. 2021. u 13:10

VELIKA Britanija nastoji da prikrije svoje laži i odvraća javnost od sramnog bekstva NATO iz Avganistana podizanjem optužnice protiv još jednog ruskog državljanina u predmetu Skripalj, poručio je Direktor ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

ЛОНДОН ПРИКРИВА СВОЈЕ ЛАЖИ ОПТУЖУЈУЋИ РУСЕ: Обавештајна служба Русије одбацује оптужбе из Велике Британије

FOTO: Depositphotos

- Po mom mišljenju, to je pokušaj da se upotrebi još jedna laž da se prikrije ili podrži prethodna laž. Osim toga, s obzirom na nedavna dešavanja u Avganistanu, to je takođe možda pokušaj da se javnost odvrati od sramotnog bekstva, pre svega američkih trupa i njihovih saveznika, uključujući i Britaniju, iz Avganistana - istakao je Nariškin na konferenciji za novinare.

On smatra da je to pokušaj da se javnost odvrati od činjenice da NATO više nije u stanju da održava bezbednost u različitim regionima sveta.

Britanska policija saopštila je u utorak da je prikupljeno dovoljno dokaza za optužbu protiv treće osobe u vezi sa istragom o napadu agensom Novičok na Sergeja Skripalja, bivšeg dvostrukog agenta Rusije koji je otrovan 2018. godine.

Treći osumnjičeni, poznat pod verovatno lažnim imenom Sergej Fedotov, navodno je agent ruske vojne agencije GRU i saučesnik još dva ruska državljanina koja su prethodno optužena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)