RUSIJA NA NOGAMA: Putin saopštio sjajne vesti

Novosti online

21. 09. 2021. u 17:30

RUSIJA je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom virusa korona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

РУСИЈА НА НОГАМА: Путин саопштио сјајне вести

Foto: Tanjug/AP Photo

- Uprkos opštoj nestabilnoj situaciji u globalnoj ekonomiji, složenim procesima na svetskim tržištima, ruska ekonomija se oporavila. Još nedavno smo govorili 'generalno se oporavila', a danas već možemo da kažemo da se naša ekonomija oporavila - rekao je Vladimir Putin na sastanku sa članovima vlade i rukovodstvom Centralne banke.

Predsednik Rusije je precizirao da je nakon što su sumirani sedmomesečni rezultati ove godine BDP zemlje dostigao nivo pre krize, industrijski rast – 4,4 odsto, obim ulaganja u osnovni kapital u prvoj polovini godine povećan je za 7,3 odsto u odnosu na prošlogodišnje pokazatelje.

U isto vreme, Putin je pozvao da se u postkriznoj fazi formira model održivog ekonomskog razvoja, koji bi maksimalno obuhvatao sektore i regione.

- Već do 2024. godine moramo da ostvarimo značajan, primetan napredak u svim nacionalnim pravcima. S tim u vezi, federalni budžet je u naredne tri godine odlučujući, zahteva maksimalnu posvećenost, koncentraciju snaga i sredstava u glavnim, strateški važnim za nas pravcima - naglasio je on.

Prema rečima ruskog lidera, to se odnosi i na jedan od ključnih pokazatelja – produženje životnog veka, smanjenje siromaštva, pobošljanje ekologije i životne sredine.

Takođe, predsednik je naložio da se do 2024. godine obezbedi stoprocentna dostupnost primarne zdravstvene zaštite i da se poboljša kvalitet njenog rada.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)