FEDOTOV TREćI KRIVAC: Britanci optužili još jednog Rusa za pokušaj ubistva Skripalja

I. S.

21. 09. 2021. u 13:00

BRITANSKA policija, saopštila je da je i treći Rus u odsustvu optužen za pokušaj ubistva bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja nervnim agensom "novičok" u 2018. godini. London dodaje da "sada može da potvrdi da su trojica osumnjičenih vojnoobaveštajni operativci".

ФЕДОТОВ ТРЕћИ КРИВАЦ: Британци оптужили још једног Руса за покушај убиства Скрипаља

Foto: AP

Din Hajdon, viši nacionalni koordinator za borbu protiv terorizma, rekao je da su tužioci sada dali ovlašćenje za podizanje optužnice protiv trećeg ruskog državljanina Sergeja Fedotova, starog oko 50 godina.

U septembru 2018. godine, britanski tužioci su optužili dvojicu Rusa, koji su tada identifikovani pod pseudonimima Aleksandar Petrov i Ruslan Bosirov, za zaveru za ubistvo Skripalja i pokušaj ubistva njegove ćerke Julije i policajca Nika Bejlija.

Hajdon je danas rekao da su prava imena Petrova i Boširova Aleksandar Miškin i Anatolij Čepiga, a da je Fedotov istinski identitet Denis Sergejev.

Kako dodaje, oni su tročlani tim ruske vojno-obaveštajne službe koja je obavljala operacije u ime ruske države u drugim zemljama. Kao i za drugu dvojicu Rusa, britanska policija je izdala nalog za hapšenje Fedotova i raspisana je Interpolova poternica.

- Sada se veruje da su sva trojica u Rusiji, sa kojom Britanija nema sporazum o izručenju, a ruske vlasti do sada nisu nudile nikakvu saradnju - dodao je Hajdon.

Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su u nesvesti na klupi u Solsberiju, gradu na jugu Engleske, u martu 2018. godine, nakon čega su u kritičnom stanju primljeni u bolnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)