OTKRIVENO! Evo zašto Putin nema naloge na društvenim mrežama

Novosti online

02. 09. 2021. u 13:04

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin ne želi da neko umesto njega vodi naloge na društvenim mrežama, a nema vremena da to radi sam, izjavio je portparol Kremlja.

ОТКРИВЕНО! Ево зашто Путин нема налоге на друштвеним мрежама

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

- Putin nema naloge na društvenim mrežama. On je sam odgovarao na to pitanje i govorio da nema vremena da vodi naloge na društvenim mrežama. On ne želi da to neko radi umesto njega, smatra da je to pogrešno - objasnio je Peskov tokom obrazovnog maratona „Novo znanje“.

Jedan od učesnika maratona je skrenuo pažnju na to da se omladina danas informiše prvenstveno sa društvenih mreža, a tamo je teško da se pronađu zvanične informacije koje su objavile vlasti.

Peskov je podsetio da su Kremlj i vlada sve prisutniji na društvenim mrežama.

- Ako nas nema dovoljno, poboljšaćemo se - dodao je portparol.

U okviru obrazovnog maratona, Peskov je takođe izjavio da će u bliskoj budućnosti nepoznavanje bar jednog programskog jezika biti isto kao da čovek ne zna da čita ili piše.

- Ranije se digitalizacija ipak više odnosila na oblast egzaktnih nauka, a danas je obuhvatila sve oblasti… Danas se ni humanističke nauke, ni humanistička oblast našeg života, bilo da se radi o kulturi, sportu, bilo čemu – ne mogu zamisliti bez digitalizacije, bez digitalnih platformi, bez računarskih aplikacija, bez aplikacija za mobilne telefone koje koristite - priznao je Peskov, istakavši da će biti nemoguće da se bez osnova programiranja realizuju neke ideje, bilo da se radi o egzaktnim ili humanističkim naukama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)