PUTIN DAO VAŽAN SAVET ĐACIMA PRED POLAZAK U ŠKOLU: Ne verujte svemu sa interneta - oslanjajte se na provereno znanje!

Novosti onlajn

01. 09. 2021. u 15:27

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin na sastanku sa đacima škole Sveruskog dečjeg centra „Okean“ povodom Dana znanja upozorio je učenike na veliku količinu informacionog otpada u savremenom svetu i apelovao da se oslanjaju samo na proverena znanja.

ПУТИН ДАО ВАЖАН САВЕТ ЂАЦИМА ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ:  Не верујте свему са интернета - ослањајте се на проверено знање!

Foto: Tanjug/AP Photo

- Naravno, u današnjem svetu postoji mnogo takozvanih informacionih resursa: internet, Runet (ruski segment interneta) – šta sve nema tamo, uđete i naizgled možete naučiti o svemu – od zvezda do centra Zemlje, od eksera do dijamanata - rekao je ruski lider.

Pritom je podsetio na postojeći problem sa kvalitetom informacija. Prema rečima Putina, veoma mnogo informacionog otpada često se predstavlja „kao apsolutna istina“. Predsednik smatra da se ne sme verovati takvim informacijama, jer to nije mišljenje „pravih, istinskih stručnjaka, već se često radi o ljudima koji se tako predstavljaju“.

(Sputnjik)

Bonus video: NOVA ŠKOLSKA GODINA POČELA HIMNOM: Pogledajte kako su mladi Smederevci krenuli u nove uspehe

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!