PUTIN OTKRIO ŠTA JE ŽELEO DA BUDE KAD PORASTE: Najvažnije je bilo da služi domovini

Novosti onlajn

01. 09. 2021. u 15:54

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da je u detinjstvu želeo da bude mornar, pilot ili pripadnik obaveštajne službe, što je i uspeo da ostvari, ali je pre svega želeo da služi domovini – san mu se i ostvario.

ПУТИН ОТКРИО ШТА ЈЕ ЖЕЛЕО ДА БУДЕ КАД ПОРАСТЕ: Најважније је било да служи домовини

Foto: Tanjug/AP Photo

Na sastanku predsednika Rusije sa učenicima škole Sveruskog dečijeg centra „Okean“ u Vladivostoku postavljeno je pitanje o čemu je ruski lider maštao kad je bio mali i da li su mu se snovi ostvarili.

- Kao mnogi dečaci, i ja sam hteo čas da budem mornar, čas pilot, a zatim obaveštajac. Realizovao sam taj plan, tako se namestilo u životu. Ponekad se čak i začudim kako se sve to dogodilo. To je veoma kompleksna stvar jer ne možeš samo da dođeš i kažeš: želim da budem obaveštajac i oni te zaposle. Tako nešto se obično ne događa, ali meni se dogodilo - rekao je predsednik Rusije.

Međutim, on je podvukao da to nije najvažnije, već to da su ga i škola, i porodica, i okruženje usmeravali da se posveti služenju otadžbini.

- I ja se danas bavim upravo tim poslom i smatram da sam u tom smislu uspeo da ostvarim ono o čemu sam maštao - dodao je Putin.

Bonus video: NOVA ŠKOLSKA GODINA POČELA HIMNOM: Pogledajte kako su mladi Smederevci krenuli u nove uspehe

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!