AMERIČKI DRONOVI RAZNELI CIVILE: Talibani optužili SAD - Ako postoji pretnja, moraju da nas obaveste!

Tanjug

30. 08. 2021. u 10:51

PORTPAROL talibana Zabihulah Mudžahid izjavio je danas da je u napadu američkim dronom na osumnjičenog bombaša samoubicu u nedelju u Kabulu, bilo civilnih žrtava, i osudio je SAD zbog toga što nisu obavestile talibane pre nego što su naložile napad.

АМЕРИЧКИ ДРОНОВИ РАЗНЕЛИ ЦИВИЛЕ: Талибани оптужили САД - Ако постоји претња, морају да нас обавесте!

Foto: Depositphotos

Mudžahid je za kinesku državnu televiziju CGTN rekao da je u napadu dronom poginulo sedam ljudi, a takvu akciju SAD na stranom tlu je okarakterisao kao nezakonitu, prenosi Rojters.

- Ako je postojala bilo kakva potencijalna pretnja u Avganistanu, to je trebalo da bude prijavljeno nama, a ne da bude izveden samovoljan napad koji je rezultirao civilnim žrtvama - rekao je Mudžahid u pismenom odgovoru CGTN-u.

Zvaničnici Pentagona su saopštili da se bombaš samoubica, u ime ISIS-K, lokalnog ogranka Islamske države, pripremao da izvede napad na aerodrom u Kabulu, gde su američke trupe u poslednjoj fazi povlačenja iz Avganistana.

Američka Centralna vojna komanda je saopštila da istražuje izveštaje o civilnim žrtvama usled napada bespilotne letelice u nedelju.

Mudžahid je, takođe, osudio SAD za napad dronom u subotu u kojem su stradala dva militanta Islamske države u istočnoj provinciji Nangarhar. Portparol talibana je rekao da su u tom napadu ranjene dve žene i jedno dete.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja