PONOVO GRANATIRANA TERITORIJA JERMENIJE: Jerevan optužio Baku za novi napad na njihovu teritoriju

Novosti online

14. 08. 2021. u 08:14

MINISTARSTVO odbrane Jermenije objavilo je na svom zvaničnom sajtu da su Oružane snage Azerbejdžana granatirale teritorije na severoistočnom delu granice.

ПОНОВО ГРАНАТИРАНА ТЕРИТОРИЈА ЈЕРМЕНИЈЕ: Јереван оптужио Баку за нови напад на њихову територију

Foto: EPA

- Dana 13. avgusta, od 22 do 22.40 (20 do 20.40 po srednjoevropskom vremenu), jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana pucale su iz streljačkog naoružanja različitog kalibra na jermenske položaje raspoređene u delu Gegarkunik na jermensko-azerbejdžanskoj granici - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preciziralo da na jermenskoj strani nije bilo žrtava i da je u petak uveče situacija na granici bila relativno stabilna.

Razmena vatre na jermensko-azerbejdžanskoj granici nastavljena je 28. jula. Baku je saopštio da je Jermenija prekršila sporazum o prekidu vatre. Jerevan je javio o tri poginula i pet ranjenih jermenskih vojnika tokom pucnjave na granici sa Azerbejdžanom u regionu Gegarkunik. Kasnije su strane potvrdile sporazum o prekidu vatre.

Kako je saopštilo jermensko Ministarstvo odbrane, sporazum je postignut uz posredovanje ruskih mirovnjaka. Pre toga, situacija na granici između Azerbejdžana i Jermenije eskalirala je u maju.
(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)