PRIDRUŽUJU SE SANKCIJAMA EU: Irak suspenduje sve letove za Belorusiju

Tanjug

08. 08. 2021. u 00:32

IRAK je odlučio da privremeno obustavi sve putničke letove za Belorusiju, saopštila je danas državna Uprava za civilno vazduhoplovstvo.

ПРИДРУЖУЈУ СЕ САНКЦИЈАМА ЕУ: Ирак суспендује све летове за Белорусију

Foto: Printskrin

- „Na osnovu uredbi Ulade, iračka Uprava za civilno vazduhoplovstvo obustavlja sve letove iz Iraka za Minsk kompanije Iraki ervejz i drugih nacionalnih avioprevoznika - navodi se u saopštenju koje prenosi TASS.

Kompanija Iraki ervejz ranije je saopštila da će njeni letovi za Belorusiju koji se koriste i za prevoz izbeglica sa Bliskog istoka preko Belorusije u Litvaniju, biti suspendovani do 15. avgusta.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Litvanije Gabrielijus Landsbergis izjavio je u intervjuu za radio stanicu LRT da će kompanija Iraki ervejz izvršiti repatrijaciju svih izbeglica koje žele da odu iz Minska.

Kao odgovor na sankcije Evropske unije Belorusija je u junu saopštila da suspenduje sprovođenje sporazuma o readmisiji izbeglica koje iz Belorusije ulaze u Evropsku uniju.

Od početka ove godine više od četiri hiljade izbeglica privedeno je na granci između Litvanije i Belorusije, 50 puta više nego 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)