POOŠTRENA MIGRANTSKA POLITIKA U AMERICI: Oko 9.000 migranata blokirano u Kolumbiji

Tanjug

29. 07. 2021. u 20:12

OKO 9.000 migranata ostalo je blokirano u Kolumbiji zbog novog protoka migranata koji na putu prema Severnoj Americi prolaze tom rutom nakon ponovnog otvaranja međunarodnih granica, saopštila je kolumbijska Agencija za migracije.

ПООШТРЕНА МИГРАНТСКА ПОЛИТИКА У АМЕРИЦИ: Око 9.000 миграната блокирано у Колумбији

Foto: Printskrin Twitter/@graywolf442

- Ilegalni migranti, a reč je većinom o Haićanima, ali ima i Venecuelanaca i Kubanaca, kao i državljani brojnih africkih država, zaglavili su u Nekokliju, u kolumbijskoj pokrajini Antiokiji - rekao je direktor Agencije za migracije Huan Francisko Espinosa na onlajn konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

On je dodao da je u pitanju ''istorijski fenomen koji se ponavlja'', kao i da

- Kolumbija nije ni uzrok, a ni odredište ovih migracija.

- Migranti se nadaju da će uspeti da prođu kroz Nekokli i da nastave svoje putovanje prema Panami, a zatim prema Severnoj Americi. Cilj su im uglavnom SAD ili Kanada - rekao je Espinosa.

Dodao je da je uobičajeno da godišnje regionom prođe oko 30.000 migranata, ali da je prošle godine tuda prošlo samo 4.000 ljudi zbog restriktivnih mera uvedenih zbog kontrole širenja korona virusa.

- Sa otvaranjem granica u 2021. protok migranata u regionu do sada je znatno veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine - rekao je Espinosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti