NOVI POTEZ PREDSEDNIKA-KOMIČARA: Zelenski uveo sankcije najbogatijoj ženi u Rusiji

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 22:33

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je uredbu o uvođenju ekonomskih sankcija protiv niza pravnih i fizičkih lica, uključujući i najbogatiju ženu u Rusiji Tatjanu Bakaljčuk, osnivačicu i generalnu direktorku onlajn prodavnice „Vajldberiz“.

НОВИ ПОТЕЗ ПРЕДСЕДНИКА-КОМИЧАРА: Зеленски увео санкције најбогатијој жени у Русији

Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka

- Društvo sa ograničenom odgovornošću 'Vajldberiz'. Rok – tri godine - navodi se u dopuni uredbe.

Sankcije su uvedene protiv kompanija u Rusiji, Poljskoj, Jermeniji, Belorusiji, Kirgiziji, Kazahstanu i Ukrajini, kao i protiv neprofitnih organizacija povezanih sa nepriznatom Donjeckom narodnom republikom i Krimom.

Na „crnoj“ listi Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine našli su se i Rusi: suvlasnik kompanije „Vajldberiz“ Vladislav Bakaljčuk, IT direktor kompanije Andrej Revjaško, kao i Aleksej Kuzmenko. Na spisku su i dva Francuza „zbog pružanja pomoći DNR“.

Sankcije predviđaju blokiranje imovine, sprečavanje izvoza kapitala iz Ukrajine, obustavu izvršavanja ekonomskih i finansijskih obaveza, obustavu pružanja telekomunikacionih usluga, zabranu predaje tehnologija, prava na intelektualnu svojinu.

Bakalčuk je proglašena za najbogatiju ženu u Rusiji u februaru ove godine. Od početka 2021. zaradila je 443 miliona dolara, a njeno ukupno bogatstvo procenjuje se na 9,53 milijarde dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja