BIO JE NAJMLAĐI DOUŠNIK FBI: Zvali su ga beli dečak, osuđen je na doživotnu, sad je napolju i tuži ih za 100 miliona dolara!

Novosti online

22. 07. 2021. u 00:41

RIČARD Verš Junior podneo je tužbu protiv nekadašnjih agenata i tužilaca FBI u iznosu od 100 miliona dolara, optužujući ih za zlostavljanje dece u vreme kada je bio njihov doušnik.

БИО ЈЕ НАЈМЛАЂИ ДОУШНИК ФБИ: Звали су га бели дечак, осуђен је на доживотну, сад је напољу и тужи их за 100 милиона долара!

Foto. Printskrin

Ričard, danas 52-godišnjak, proveo je tri decenije iza rešetaka nakon što je osuđen u vezi sa drogom. Regrutovan je sa 14 godina i smatra se najmlađim doušnikom FBI u istoriji.

- Želim da ovo poglavlje u mom životu konačno bude zatvoreno - rekao je Ričard, okružen porodicom na konferenciji za novinare povodom godišnjice puštanja na slobodu.

Poznat kao "Beli dečak Rik“, njegov kratki angažmana kao doušnik, i njegova kazna inspirisali su istoimeni film iz 2018. godine, u kojem je Matju Mekonahi glumio njegovog izmišljenog oca. Ričard je rekao da mu čuveni nadima nije bio pravi već da su ga mediji izmislili u vreme njegovog hapšenja. U tužbi su navedeni bivši policajci iz Detroita, penzionisani agenti FBI-a, bivši savezni tužioci i grad Detroit. Portparolka kancelarije FBI-a u Detroitu odbila je da komentariše tužbu jer je u toku.

U tužbi koja je napisana na 10 stranica, Verš je tvrdio da su ga prvobitno kontaktirali savezni agenti nakon što je njegov otac stupio u kontakt sa FBI-jem, rekavši da se njegova ćerka zabavljala sa poznatim dilerom drogom. Podsetio je da se redovno sastajao sa agentima FBI i policajcima iz Detroita kako bi pružio informacije o narko-bandama Detroita.

- Da nisam bio doušnik po zadatku, nikada se bih bio deo narko-bandi ili bilo koje vrste kriminala - napisao je u prijavi.

Verš je bio "primoran" da nastavi posao, rekao je, uprkos onome što je opisao kao pokušaj ubistva od strane lokalnih kriminalaca nakon sumnje da je povezan sa policijom. Posle dve godine rada sa policijom, Veršea je privukla druga strana. Rekao je za Gardijan 2015. godine da su ga „zaslepili“ novac, žene i materijalna imovina.

Osuđen je u Mičigenu u 17. godini zbog posedovanja kokaina. NJegova uloga doušnika nije bila prihvaćena na sudu i dobio je doživotnu kaznu.

- Bio sam zaveden. Išao sam putem za koji nikada nisam mislio da će uticati na ostatak mog života - rekao je za Gardijan.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)