LETNJI KAMP MILIJARDERA: Gejts, Bezos, Zakerberg, Kuk, Bafer, Blumberg sklapaju dogovore u Ajdahu

D. D. S.

15. 07. 2021. u 12:28

STOTINE najmoćnijih ljudi iz sveta tehnologije, medija i finansija, posle jednogodišnje pauze, okupilo se na 38. konferenciji u Sunčanoj dolinu u Ajdahu, poznatoj kao "letnji kamp milijardera".

ЛЕТЊИ КАМП МИЛИЈАРДЕРА: Гејтс, Безос, Закерберг, Кук, Бафер, Блумберг склапају договоре у Ајдаху

Foto: Tanjug/AP

Industrijski titani kao što su Mark Zakerberga (Fejsbuk), Tim Kuk (Epl), Džef Bezos (Amazon, Blu oridžin) i Bil Gejts (Majkrosoft) sklapali su poslovne dogovore u prirodi. Iako su pozivnice za konferenciju strogo poverljiva tajna između tehnoloških titana i medijskih mogula, lista gostiju se ne menja mnogo.

Foto: EPA

Bil i Melinda Gejts

Skupu milijardera prisustvovao je i Bil Gejts koji je, kako su mediji preneli, priznao da je pogrešio u vezi sa razvodom od supruge Melinde. Osnivač "Majkrosofta" navodno je "bio na ivici suza", dok neki tvrde da se "ponašao kao potpuni kreten" zbog toga što nije želeo da komunicira sa gostima koji su mu prilazili.

Skupu su prisustvovali i Voren Bafet (Berkšir Hatavej), Rid Hejstings (Netfliks), Šari Redstoun (VajakomCBS), Majkl Iger (Dizni), bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, Meri Bara (GM), Džejson Kilar (VornerMedija), Dejvid Zaslav (Diskaveri), Anderson Kuper (CNN), dizajnerka Stejsi Bendet (Elis + Olivija).

Fotografima i novinarima je dozvoljeno da postavljaju pitanja i snimaju samo sa nekoliko malih, ograđenih lokacija van vile i kod restorana. Džef Bezos koji je na skup došao sa verenicom Lorin Sančez, nije odgovorio na novinarska pitanja o putu u svemir.

Mediji prenose i da je na konferenciji bilo više direktora koji su investirali u kriptovalute, kao i figure na čelu kompanija fokusiranih na razvoj veštačke inteligencije. Tokom godina, nekoliko velikih spajanja kompanija, akvizicija i drugih dogovora doneto je posle konferencije u Sunčanoj dolini.

Inače je ova konferencija prilika da se direktori sretnu i dogovaraju poslove u privatnosti, a svi razgovori i dešavanja su nezvanični. Teme konferencije se ne objavljuju u javnosti i kakvi su poslovi sklopljeni u "Meki" milijardera u Ajdahu. Ipak, ovogodišnja konferencija dogodila se nedugo pošto je "Diskaveri" objavio da kupuje "Vorner Medija", koja uključuje CNN, HBO i "Vorner Bros".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna