RUSI RAZNELI KOMANDANTA ISLAMSKE DRŽAVE! Avioni zasuli bombama jazbinu terorista, od ovoga se neće lako oporaviti (FOTO)

Novosti online

02. 07. 2021. u 17:16

JEDAN od komandanata Islamske države, čije je zaduženje bilo da organizuje šverc nafte iz Sirije, ubijen je u ruskom vazdušnom napadu na njegovo skrovište u centralnim regionima arapske republike.

РУСИ РАЗНЕЛИ КОМАНДАНТА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ! Авиони засули бомбама јазбину терориста, од овога се неће лако опоравити (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Depositphotos/Tviter/Hassan Hassan

Irački militanti povezani sa Islamskom državom objavili su vesti o smrti Samija al-Ajuza, poznatijeg i kao Hadži Hamed, prenosi Saut Front.

Al-Ajuz je bio zadužen za šverc ogromnih količina nafte iz Sirije i Iraka, nakon što se Islamska država dokopala ogromnih količina crnog zlata. On je bio poreklom iz grada Sdira, u iračkoj provinciji Niniva.

Islamska država je zauzela većinu naftnih polja u Iraku u Siriji nakon proglašenja kalifata 2014. godine. Teroristi su krijumčarili ukradenu naftu u Tursku, ali su ruske vazdušne snage poremetili te operacije pred sam kolaps kalifata.

Smrt Al-Ajuza, ako se potvrdi kao tačna, biće veliki udarac za Islamsku državu. Ruski avioni su i ove godine veoma aktivni u borbama protiv izolovanih ćelija islamista. Više od 50 terorista je ubijeno u vazdušnim napadima samo u junu.

Sirija se sprema za veliku ofanzivu

Podsećamo, Sirijska arapska armija (SAA) priprema se za pokretanje nove ofanzive u severozapadnoj provinciji Idlib, koja je najveće utočište terorističkih grupa u Siriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)