SIRIJSKA ARMIJA ĆE SPRŽITI DŽIHADISTE: Erdogan će pobesneti, pripreme za ofanzivu uhvaćene na snimku (VIDEO)

Novosti online

02. 07. 2021. u 16:34

SIRIJSKA arapska armija (SAA) priprema se za pokretanje nove ofanzive u severozapadnoj provinciji Idlib, koja je najveće utočište terorističkih grupa u Siriji.

СИРИЈСКА АРМИЈА ЋЕ СПРЖИТИ ЏИХАДИСТЕ: Ердоган ће побеснети, припреме за офанзиву ухваћене на снимку (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/galpeda

Informacije o pokretanju kopnene operacije saopštio je juče sirijski provladin novinar Mazen Ibrahim, a prenosi Saut Front.

Ibrahim je podelio video snimak na kom se vidi koncentrisanje trupa SAA, koje će navodno učestvovati u predstojećoj velikoj ofanzivi u Idlibu.

Džihadisti iz Idliba, predvođeni terorističkom grupom Hajat Tahrir al-Šam, izveli su desetine napada na sirijsku vojsku i civile u poslednjih nekoliko meseci.

Sirija kreće u kontranapad

Prekid vatre koji su izdejstvovali Rusija i Turska 5. marta 2020. godine se jedva održava, zbog čega je verovatno da će sirijska vojska pokrenuti novu ofanzivu.

Svaka kopnena operacija Sirijske arapske armije i njenih saveznika u Idlibu najverovatnije će dovesti do ozbiljne konfrontacije sa turskom vojskom, koja ima veliki broj trupa u toj oblasti.

Ankara nastavlja da obučava i naoružava džihadiste militante u regionu, uključujući one koji se bore za Hajat Tahrir al-Šam i druge frakcije Al-Kaide.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili