SDSS DOMINANTAN NA ISTOKU HRVATSKE: Borba se nastavlja, drugi krug izbora 30. maja

Novosti online

20. 05. 2021. u 21:01

PREDSEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac zajedno sa predsednikom generalne skupštine SDSS-a Vojislavom Stanimirovićem i potpredsednicom Draganom Jeckov danas su u Vukovaru čestitali svim stranačkim organizacijama na izbornim pobedama na istoku Hrvatske.

СДСС ДОМИНАНТАН НА ИСТОКУ ХРВАТСКЕ: Борба се наставља, други круг избора 30. маја

Foto: SDSS

Na sastanku sa izbornim kandidatima iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, predsednik Pupovac je rekao “čestitam vam na rezultatu koji je veoma dobar.

U celini bolji nego pre četiri godine. Izborni rezultat za predstavnička tela imaćemo priliku dodatno popraviti na dopunskim izborima na kojima je moguće osvojiti još 71 mandat u 10 županijskih Skupština te i u 60 opštinskih i gradskih veća.

U dve istočne županije ostarene su dve dožupanske pozicije, šest pozicija načelnika oština, 4 mesta zamenika gradonačelnika i načelnika iz srpske nacionalne manjine, te 71 mandat u predstavničkim telima. Osvrćući se na izborni rezulat u Trpinji, predsednik SDSS Pupovac je naglasio kako je ostvaren veoma veoma dobar rezultat.

- Ne možemo reći da smo nezadovoljni ostvarenim brojem glasova. Možemo više reći da smo nesrećni što naši uloženi napori nisu dali rezultate. Veoma dobar rezultat u Trpinji nas ohrabruje i bitka se nastavlja - rekao je Pupovac.

Drugi krug izbora za lokalne i županijske predstavnike se održava 30. maja i SDSS nastavlja da radi na terenu kako bi se mobilizirali glasači da se u što većem broju odazovu na glasanje u svim sredinama u Republici Hrvatskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)