USTAŠKA MISA NA HRT-U: Skandalozan govor hrvatskog sveštenika, klerofašizam uživo na nacionalnom servisu!

Novosti online

25. 04. 2021. u 16:11

HRT je danas uživo prenosio misu iz mesta Prozorje kod Dugog Sela na kojoj je sveštenik Dominik Gerbic govorio o "blaženom, a svetom, Alojziju Stepincu, koji je dao svoju krv i položio svoj život štiteći svoje stado od komunističke nemani".

УСТАШКА МИСА НА ХРТ-У: Скандалозан говор хрватског свештеника, клерофашизам уживо на националном сервису!

Foto: Printskrin

- Nećemo se, braćo i sestre, izvući iz ovoga stanja ako ne uzmemo blaženog Alojzija za svoj primer. Jer ne radi se samo o ovoj krizi u kojoj živimo, tu je puno segmenata krize. Svesni ste toga: od tužilaštva, od toga da mladi odlaze, od ekonomije, od obezvređivanja ili odbacivanja i branitelja i Domovinskoga rata... - rekao je Gerbic.

On je govorio i o "bradatim sveštenicima opasnih namera".

- Toliko je zločinaca još uvek među nama, a nisu procesuirani. I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namera govoriti nama ko su naši sveci, ko su naše svetinje, ko su naši velikani. Pa vreme je, hrvatski narode, da se probudiš! Ti nisi ni nesposoban narod, nisi ni glup narod, ti si jedan veliki narod koji je toliko toga dao istoriji. Ti si jedan narod obećanja da ćeš braniti hršćanstvo, a sad je vreme da ustaneš i braniš to hršćanstvo. Ti si narod koji je obranio zapadne granice Vizantskog carstva i od tada pa do danas, tvoja je snaga vidljiva. Ali u čemu se sastoji ta snaga? Upravo u obrani istinskih vrednosti. Zato je nužno napokon reći 'ne' nekim stvarima u društvu - tvrdio je Gerbic u prenosu uživo na javnoj televiziji.

HRT je, kad je misa završila, emitovao obaveštenje po kom stavovi Dominika Gerbica delom vezani za politički govor u propovedi nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije pa dodao kako se ograđuje od toga, imajući u vidu da je pozivao da se ne glasa za SDP, HDZ...

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri