GLADNA ZVER IZGRIZLA PASTIRA: Medved napao čoveka u selu kod Konjica, sa teškim povredama prebačen u Sarajevo!

O. M.

19. 04. 2021. u 22:23

PASTIR S. H. (53) iz Konjica teško je povređen kada ga je u nedelju napao medved u selu Repovci kod Konjica.

ГЛАДНА ЗВЕР ИЗГРИЗЛА ПАСТИРА: Mедвед напао човека у селу код Коњица, са тешким повредама пребачен у Сарајево!

Foto: Depositphotos

U borbi sa velikom zveri S. H. je zadobio teške povrede u vidu preloma obe ruke, i više ugriza i razderotina po glavi, licu i telu. Kako nezvanično saznajemo, S. H. je čuvao veliko stado ovaca kada je gladni medved "upao" među njih. U nameri da odbrani ovce, pastir je pokušao da otera medveda koji je potom nasrnuo na njega.

Nesrećnom čovekom pomoć je ukazana u Urgentnom centru Opšte bolnice u Konjicu, ali je zbog težine povreda prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na dalje lečenje.

Portparol MUP HNK Ljudevit Marić kaže da je policiji napad prijavila dežurna tehničarka konjičke bolnice.

- Policiji je prijavljeno da je u nedelju oko 12 časova na lokalitetu Tekinje, medved napao pastira S. H. i naneo mu teške povrede - rekao je Marić.

Zasada nije poznato o kojem i kolikom je medvedu reč, budući da je S. H. u trenutku napada bio sam. Lovci u Konjicu navode da su u zadnje vreme imali prijava o pojavi velikog medveda na tom lokalitetu. Međutim, lokalnom stanovništvu dosada nije stvarao probleme. Inače, direktni napadi medveda na ljude su izrazito retka pojava i obično se dešavaju isključivo ukoliko se zver oseti ugroženom.

Sličan napad dogodio se u julu 2019. kod Kotor Varoša, kada je medved na njivi napao poljoprivrednika Novu Tomića i otkinuo mu stopalo i deo potkolenice. Tomić je tokom noći obilazio žito kada ga je medved napao. Tokom borbe uspeo je da se istrgne, dočepa pištolja i puca u zver koja je iskrvarila nasmrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)