MIGRANTI POBEGLI IZ KARANTINA: Više od peteset azilanata preskočilo ogradu, obezbeđenje nije ni pokušalo da ih spreči

Tanjug

06. 04. 2021. u 22:58

VIŠE od 50 migranata koji borave u kampovima u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini pobeglo je iz karantina koji im je bio određen zbog sumnje da su zaraženi korona virusom, izjavila je ministarka zdravlja Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

МИГРАНТИ ПОБЕГЛИ ИЗ КАРАНТИНА: Више од петесет азиланата прескочило ограду, обезбеђење није ни покушало да их спречи

Foto: Granična policija

Ona je potvrdila da je najmanje 55 migranata napustilo karantin u kampu "Miral", a da ih u tome niko nije ni pokušao sprečiti.

- Jednostavno su izašli iz kontejnera i preskočili ogradu - kazala je Ćemalović i dodala da je za to odgovorna služba obezbeđenja kampa.

Zaraza koronavorusom ranije je utvrđena kod 150 migranata iz "Mirala", a preventivna izolacija određena je za dodatnih 80 koji su s njima bili u kontaktu.

U kampu "Borići" bilo je zaraženo 45 migranata i 12 radnika kampa, kamp "Sedra" ima 11 pozitivnih, dok se čekaju rezultati testiranja za 152 zaposlenih.

Epidemiološka situacija u prihvatnom kampu "Ušivak" nedaleko od Sarajeva mnogo je povoljnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina