TRAGEDIJA U OSIJEKU: Otac - Oduzeli su mi dete, preminulo je u njihovim rukama

Novosti online

06. 04. 2021. u 19:52

NEKOLIKO sati pre nego što je na odeljenju intenzivne nege dečije bolnice u Klaićevoj u Zagrebu borbu za život izgubila dvoipogodišnja devojčica čiji je slučaj na noge podigao celu Hrvatsku, u sobi doma Klasje u Osijeku u prvim satima Uskrsa u kolevci je preminula devojčica koja bi za nekoliko dana napunila tek dva meseca.

ТРАГЕДИЈА У ОСИЈЕКУ: Отац - Одузели су ми дете, преминуло је у њиховим рукама

Foto: Depositphotos

I u dok se u prvom slučaju radilo o detetu koje je novogradiški Centar za socijalno staranje vratio biološkoj porodici, u kojoj ga je usmrtila majka, u osječkom slučaju Centar za socijalno staranje je dete nakon rođenja sredinom februra ove godine odvojilo od biološke majke i predalo ga na staranje u dom, gde je umrlo.

PROBLEMI U PORODICI

- Oduzeli su mi dete da mu ne naškodim, a umrlo je u njihovim rukama – kaže, za Indeks, majka koju je policija obavestila o smrti novorođenčeta u Klasju. U utorak je prema nalogu osječkog Županijskog državnog tužilaštva u bolnici obavljena obdukcija, a iako konačni rezultati neće biti poznati još najmanje nedelju dana, iz više izvora je potvrđeno da preliminarni rezultati ukazuju na sumnju da je beba umrla od upale pluća.

Devojčica je oduzeta majci nakon mesec i po od prevremenog porođaja 11. februara ove godine te je nakon nepunih mesec dana, 8. marta, iz bolnice premeštena na odeljenje odojčadi Centra Klasje. Prema odluci Centra za socijalno staranje, beba je izdvojena jer se smatralo da za nju postoji opasnost zbog neuredne terapije za dijabetes majke, ali i rizičnih faktora samog deteta.

- Kao glavni razlog za oduzimanje deteta su naveli odlazak supruge iz bolnice na vlastitu odgovornost i to su smatrali nemarnim ponašanjem kojim bi mogla da ugrozi život deteta, ali ona je to učinila zato što kod kuće imamo još šestoro dece, a zbog posla se ne mogu svo vreme brinuti o njima - kaže nam otac. Inače, ni on ni majka ne kriju da im je Centar i pre privremeno oduzimao neko od dece i davao ga u hraniteljsku porodicu, ali od 2017. svi žive zajedno.

BEZ SIMPTOMA

-Čitavo vreme se hvataju za tu prošlost i stalno je svuda citiraju, ne dajući nam priliku da se dokažemo kao roditelji. Nikako mi nije jasno kako to da se brinemo za šestoro ostale dece i to možemo, a da bi moja supruga ugrozila život našeg sedmog, novorođenog deteta - kaže otac. Nakon oduzimanja devojčice roditelji su joj redovno dolazili u Klasje u posete, a kada su predzadnji put bili u poseti, 1. aprila, primijetili su, kažu, da dete hropće i teško diše, na šta su skrenuli pažnju medicinskoj sestri rekavši joj da dete odvedu pedijatru dan kasnije, u petak.

-Kada smo za dva dana ponovno došli, dete je još teže hroptalo, ali sestra je rekla da je u pitanju prehlada te da nije bilo potrebe za pregledom. Te noći je beba umrla - kaže otac. Upravnica Doma Miranda Glavaš-Kul rekla nam je da je čitav Dom tužan i u šoku zbog smrti deteta te da je ono imalo svu moguću pažnju.

-Redovno je vođeno na preglede i hranjeno - kaže upravnica te dodaje da dete nije imalo respiratornih problema ni temperaturu i da ništa nije ukazivalo na ovako užasan sled događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)