NIJE IH SRAMOTA: Zahtev hrvatske opozicije u Saboru - naplatiti Srbiji razminiranje

Tanjug

18. 02. 2021. u 01:19

Deo hrvatske opozicije u Saboru prilikom rasprave o izvešstaju o sprovođenju plana protivminskog delovanja za 2019. godinu, zatražio je da se tim povodom Srbiji naplati ratna šteta, dok su taj predlog vladajući poslanici nazvali politikanstvom.

НИЈЕ ИХ СРАМОТА: Захтев хрватске опозиције у Сабору - наплатити Србији разминирање

Foto: Printscreen/Jutjub/Internet TV Hrvatskog sabora

Poslanici tri opoziciona kluba zatražili su od vladajućih da posao razminiranja mina naplate Srbiji "koja je posejala seme zla", prenosi Hina.

Željko Sačić iz Kluba Hrvatskih suverenista zatražio je da se Srbija obaveže da plati reparaciju, dok je Miro Bulj iz Mosta rekao da Srbija "ono što je posejala mora i da plati" i pozvao državu da iskoristi dobre odnose s Aleksandrom Vučićem i reši to pitanje.

Bulj je, međutim, rekao da je Vučić došao u Hrvatsku da sprovodi "velikosrpsku politiku" i da ništa drugo nije ostalo "osim toga što je srbovao i propagirao velikosrpsku politiku u Hrvatskoj".

Odgovorio im je Josip Đakić, u ime Kluba poslanika HDZ-a, koji je opozicione predstavnike optužio za politikanstvo, podsetivši da su prilikom posete srpskog predsednika Hrvatskoj samo dve teme bile aktuelne, a to su nestale osobe i ratna šteta, a došlo se do toga da je Hrvatska Srbiji nametnula pet posebnih merila koja mora da ispoštuje u pregovorima sa EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)