DR MARKOTIĆ: Za neki dan prva tranša od 5.000 doza remdesivira

Tanjug

28. 10. 2020. u 23:49

DIREKTORKA zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljevic", Alemka Markotić, izjavila je večeras da očekuje da bi kroz nekoliko dana trebalo da dođe prva tranša od 5.000 doza leka remdesivir, koji se pokazao dobro u lečenju korona virusa.

ДР МАРКОТИЋ: За неки дан прва транша од 5.000 доза ремдесивира

Foto: Depositphotos

"Remdesivir je naručen preko zajedničke nabavke Evropske komisije gde su sve zemlje članice iskazale nekakve potrebe. Narudžba je otišla u prvu tranšu od oko 5000 doza, dolazak se ocekuje kroz nekoliko dana", rekla je Markotić za Nove TV.

O mogućem "zaključavanju" kaže kako samo odgovorno ponašanje može pomoći.

"Brojne zemlje koje ga zagovaraju u isto vrijeme i oklevaju. U nekim zemljama vidimo i nerede, u Italiji koja je itekako propatila i zna šta je prošla. Ljudi teško podnose tu situaciju, ekonomija teško podnosi situaciju. Mislim da se može naći mera između održavanja života u smislu funkcionisanja rada i obaveza koje imamo. Na zaključavanje i čekanje trebali bi staviti sve one zabave i druženja koja zasad nisu neophodna", rekla je Markotić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)