KRUJUMČARENJE POD „TAKSI MASKOM“: Optužen vlasnik taksi firme iz Sarajeva

V.M.

16. 10. 2020. u 22:47

TUŽILAŠTVO BiH optužilo je Sarajliju Harisa Helača (42) da je kao vlasnik taksi - udruženja, po prethodnom dogovoru sa njemu poznatom osobom, a radi kriminalnog sticanja koristi, angažovao svoje zaposlene, na nezakonitom krijumčarenju većeg broja osoba, ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali zakonske uslove za ulazak, boravak i kretanje u Bosni i Hercegovini, rekao nam je Bori Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

КРУЈУМЧАРЕЊЕ ПОД „ТАКСИ МАСКОМ“: Оптужен власник такси фирме из Сарајева

Foto: Arhiva VN

U optužnici se navodi da je optuženi “zajedno sa dvojicom vozača, u središtu Sarajeva preuzeo 12 ilegalnih migranata, državljana Iraka i jednog državljanina Somalije, koje su povezli u pravcu Tomislavgrada i međunarodne granice sa R Hrvatskom i EU, te migrante ostavili na dogovorenoj lokaciji, u blizini graničnog pojasa kako bi im omogućili da pešice pređu na područje Republike Hrvatske“.

Aktivnostima Granične policije Bosne i Hercegovine, stanice Kamensko- Tomislavgrad, optuženi je otkriven i uhapšen u svom vozilu, a takođe su pronađeni i stavljeni pod nadzor ilegalni migranti, čije krijumčarenje je sprečeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMASAKRIRALI DETE (11) NA GROBLJU: Krvna osveta - baba Višnja stigla iz CG i pratila ga mesecima, čak ga je i mazila u krilu