BIVŠI BANDIĆEV SARADNIK OSNOVAO STRANKU: Plavi grad za Zagreb dobio i podršku Mesića

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 03. 2024. u 23:11

ZAGREB je dobio novu političku stranku Plavi grad, čiji je predsednik Ivica Lovrić, dugogodišnji saradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, poručio danas da želi da postane pokret za promenu, inkluzivnost, pravdu i napredak, što prema njegovim rečima Zagrebu nedostaje.

БИВШИ БАНДИЋЕВ САРАДНИК ОСНОВАО СТРАНКУ: Плави град за Загреб добио и подршку Месића

Foto J. Kerbler

Na osnivačkoj skupštini predstavljeni su misija, vizija i članovi nove zagrebačke stranke čijem je osnivanju podršku dao, između ostalih i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, saopštio je Plavi grad, prenela je Hina.

-Želimo da privučemo naše sugrađane, sve one koji su željni promena u ovom gradu, rekao je Lovrić, istakavši da njihova snaga nije u političkim strukturama već sugrađankama i sugrađanima koji su se dosad možda držali po strani, ali su odlučili da doprinesu promenama.

Naglasio je da će to biti stranka koja ideološki ne razdvaja, koja će delovati na stvaranju grada po meri čoveka i uređene evropske metropole.

On je, takođe, poručio da žele socijalno osvešten grad u kojem će svi građani imati jednake šanse i prilike i u kojem će se brinuti o potrebama.

Plavi grad navodi da su 159. stranka u Hrvatskoj, ali da će biti jedinstvena jer će biti isključivo lokalna.

Mesić je rekao da vlast može biti dobra samo onda kad ima dobru opoziciju, one koji kritikuju ono što ne valja, a hvale ono što je dobro i da su gradu potrebni oni koji u njega veruju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)