ŽELJKA CVIJANOVIĆ O PROMENI KLIME UNUTAR EU: Ako imaju iskrene namere, onda moraju biti fer

Novosti online

25. 02. 2024. u 15:40

"EVROPSKI put" BiH je sam od sebe dovoljno složen i težak i ukoliko Evropska unija zaista ima iskrene namere i svim svojim kapacitetom veruje da može da uključi nove države članice, onda mora biti fer, kaže srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ О ПРОМЕНИ КЛИМЕ УНУТАР ЕУ: Ако имају искрене намере, онда морају бити фер

Foto D. Pozderović

Ona ističe da razume da postoje obaveze domaćih vlasti, ali s druge strane mora da postoji i kredibilan partner za pregovore.

Ona je, u intervjuu za Banjaluka.net, rekla i da su nove geopolitička okolnosti i kretanja promenili i klimu unutar same EU.

- Mnoge zemlje koje su ranije bile skeptične prema tome kako će da se ponašaju prema zapadnom Balkanu, generalno skeptične kada je u pitanju novi talas proširenja EU, sada menjaju svoje stavove. To rade isključivo zbog određenih bezbednosnih procjena i činjenice da žele da vide sve na evropskom kontinentu zaokružene u okviru EU. Naravno, to znači i određene vidove kontrole kroz zajednički rad, ali tih pomaka ima - naglašava Cvijanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!