BEGUNAC DVANAEST GODINA I NAJTRAŽENIJI HRVATSKI UBICA UHAPŠEN U SRBIJI: Mišo osuđen zbog jezivog zločina, nije mu bilo traga

Novosti onlajn

17. 09. 2023. u 16:09

MILAN Nikolić zvani Mišo (47), jedan od trojice Hrvata na listi najtraženijih evropskih begunaca, uhapšen je u Srbiji nakon 12 godina skrivanja.

БЕГУНАЦ ДВАНАЕСТ ГОДИНА И НАЈТРАЖЕНИЈИ ХРВАТСКИ УБИЦА УХАПШЕН У СРБИЈИ: Мишо осуђен због језивог злочина, није му било трага

Foto:Ilustracija

Nikolić je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo iz koristoljublja. Ubio je Gojka Vujčića, poznatog makarskog zelenaša, 2005. godine.

Pravosnažno osuđeni ubica, koji se godinama nalazio na listi najtraženih begunaca Evropola, uhapšen je u avgustu u Požarevcu u Srbiji i to na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana još u julu 2011. godine.

Nikolić se trenutno nalazi u istražnom ekstradicijskom pritvoru. U toku je postupak pred srpskim sudom nakon koga bi pravosnažno osuđeni ubica trebalo da bude izručen Hrvatskoj.

TRI PUTA PUCALI U ZELENAŠA

Vujčić, poznati poslovni čovek, ubijen je 21. novembra 2005. godine u Podgori hicima iz vatrenog oružja i potom bačen sa litice na plažu. Prema pravosnažnoj presudi, koju je izrekao Županijski sud u Splitu, ubistvo je organizovao Nikolić sa još nekoliko nikada identifikovanih osoba.

Nikolić je prema presudi uzeo kamataru najmanje 2.000 evra, a pola je dao saučesnicima. Na telu kamatara pronađene su tri prostrelne rane, dve na glavi, a jedna na prsima. Utvrđeno je i da je Vujčić u trenutku pada s litice još bio živ, a oružje kojim je ubijen nikada nije pronađeno.

Za presudu je bio ključan iskaz Mate Lalića koji je dao pištolj Nikoliću. Lalić je pravosudnim organima tvrdio da je Nikoliću navedeni pištolj dao zbog dugova, ali kada je prikupio novac i tražio pištolj nazad, rekao mu je kako ga je navodno izgubio.

POBEGAO KOD OCA

Nikolić je kasnije policiji rekao da je pištolj dao Zlatanu Filipović koji je bio jedan od optuženih. Postupak protiv Filipovića je ipak obustavljen nakon što je priložio potvrdu beogradskog suda kako je na dan ubistva bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom.

Nikolić je u pritvoru proveo četiri i po godine nakon čega je po sili zakona pušten jer postupak još nije bio pravomoćno okončan. Presudu je dočekao na slobodi što mu je omogućilo da nestane i izbegne izdržavanje kazne.

Već se tada nagađalo da je pobegao preko granice u Banju Koviljaču u Srbiji odakle je poreklom njegov otac. Nikolićev otac je svojevremeno tvrdio da mu je sin nakon puštanja iz pritvora izvadio nove isprave.

(Kurir) 

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE VELIKU AKCIJU POLICIJE: Žandarmerija na terenu - Na meti krijumčari migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!