MILANOVIĆ O POVIKU "SLAVA UKRAJINI": To je pozdrav šovinista iz zapadne Ukrajine, nema razlike između toga i "Za dom spremni"

Tanjug

31. 05. 2023. u 15:34

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da između pozdrava "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike.

МИЛАНОВИЋ О ПОВИКУ СЛАВА УКРАЈИНИ: То је поздрав шовиниста из западне Украјине, нема разлике између тога и За дом спремни

Foto Tanjug

- Mučim se kao Isus da stavimo pozdrave poput "Za dom spremni" sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te prevaspitati. Ali između Za dom spremni i Slava Ukrajini nema razlike - rekao je Milanović na svečanosti dodele javnih priznanja Grada Zagreba.

Prema njegovim rečima to je pozdrav najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili sa nacistima i pobili hiljade Jevreja, Poljaka...

- To ne želim da slušam u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje - istakao je Milanović.

O korišćenju ZDS u Hrvatskoj on kaže da je svoju poentu rekao u više navrata.

- Ne mogu to da radim unedogled. To nam pravi štetu. Komemoracija u Blajburgu - ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao neko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku - istakao je predsednik Hrvatske.

Da nisu provocirali Austrijance, moglo je i dalje biti u Austriji, dodao je Milanović.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)