VELIKI POŽAR KOD PULE: Vatra stavljena pod kontrolu

Tanjug

04. 07. 2022. u 21:39

VELIKI požar koji je izbio danas oko 15 časova na podrucju Valdebeka nedaleko od Pule stavljen je pod kontrolu i očekuje se da će ukoro biti lokalizovan, potvrdio je komandir pulske vatrogasne službe Ivica Rojnić.

ВЕЛИКИ ПОЖАР КОД ПУЛЕ: Ватра стављена под контролу

Foto: A. Stevanović/Ilustracija

Osim šume i niskog rastinja u požaru je izgoreo i jedan stari napušteni automobil, ali stambeni objekti nisu ugroženi, prenosi HINA.

Vatrena stihija zahvatila je veliko područje i gusti oblak dima vidljiv je iz gotovo iz svih delova Pule i šire.

Poljoprivrednici i pčelari u blizini vatrene stihije strahuju za svoje useve, košnice i domace životinje iako je za sada požar pod kontrolom.

Na teren pristižu vatrogasci s vozilima, ali s obzirom da se smer vetra stalno menja neizvesno je kada će vatra biti ugašena.

Na terenu je 12 vatrogasnih vozila i 26 vatrogasaca, a do sada je izgorelo desetak hektara šume, niskog rastinja i trave.

BONUS VIDEO:

AUTO SE PREVRTAO, CEO BIO U PLAMENU: Pogledajte stravičan snimak saobraćajne nezgode kod Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

FILMSKA PLJAČKA: Lopov upao u kuću, napao staricu i ukrao nekoliko stotina evra