ZA DOM SPREMNI U CENTRU PULE: Na Međunarodni dan žrtava Holokausta grafiti sa kukastim krstom i ustaški pozdrav

Srna

28. 01. 2022. u 07:44

U centru Pule na Međunarodni dan obeležavanja sećanja na žrtve Holokausta osvanuli su grafiti sa kukastim krstom i ustaškim natpisom "Za dom spremni".

ЗА ДОМ СПРЕМНИ У ЦЕНТРУ ПУЛЕ: На Међународни дан жртава Холокауста графити са кукастим крстом и усташки поздрав

Foto: Free Images Pixabay

Istarski župan Boris Miletić najoštrije je osudio ovaj vandalski čin u vidu pojave sramotnog fašističkog obeležja u Puli i to na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta.

- Istra je bila i ostala regija koja se ponosi svojim antifašističkim tekovinama, a nadaleko je poznata po svojoj multikulturalnosti i toleranciji - poručio je Miletić.

Crtanje nacističkih obeležja i ustaških pozdrava osudio je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić, koji je istakao da je članovima nove gradske uprave u interesu da svake godine obeležavaju Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta.

- U interesu nam je i da jedan kutak u gradu bude posvećen Ani Frank, kao i deci koja su doživela tragediju Holokausta i svih ratnih tragedija na ovom području koje su na tužan način obeležile sve generacije, pogotovo mlade ljude - rekao je Zoričić.

U Puli su se i prošle godine 30. decembra na nekim zgradama pojavili grafiti sa kukastim krstovima i natpisom "Hitlerjugend", prenosi portal "Indeks".

BONUS VIDEO: 

KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HULIGANI IZ TORCIDE OSTAJU IZA REŠETAKA: Sud odredio jednomesečni pritvor za 42 navijača Hajduka