UBIO RODITELJE PA IH ZAVIO U NAJLONSKE VREĆE? Osumnjičeni Hrvat za dvostruko ubistvo u Puli izveden pred državno tužilaštvo

Novosti onlajn

15. 01. 2022. u 18:26

VEDRAN Bašić (38) iz Pule, osumnjičen da je u četvrtak, najverovatnije u večernjim satima, u garaži porodične kuće ubio roditelje, Nadu (66) i Darija Bašića (67), doveden je danas poslepodne u Županijsko državno tužilaštvo u Puli.

УБИО РОДИТЕЉЕ ПА ИХ ЗАВИО У НАЈЛОНСКЕ ВРЕЋЕ? Осумњичени Хрват за двоструко убиство у Пули изведен пред државно тужилаштво

Foto: Arhiva VN

Vedran Bašić osumnjičen je da je zločine počinio na okrutan i(li) podmukao način, za šta hrvatski Krivični zakon predviđa kaznu do 50 godina zatvora, što je ujedno maksimalna propisana zatvorska kazna.

Glas Istre navodi i da je ubijeni Dario B. dugogodišnji radnik Uljanika, u kom je bio i rukovodilac. Motiv ubistva još nije poznat.

Policija je u petak oko 16:15 u kući u Argonautskoj ulici 76 u Puli pronašla mrtva tela supružnika, a nezvanično se saznaje da je dvostruko ubistvo počinjeno u četvrtak u garaži kuće, iz vatrenog oružja.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo se tek u petak popodne prijavio policiji, nakon čega su policijski službenici u kući u Argonautskoj ulici pronašli dva tela, koja su navodno bila zamotana u najlonskim vrećama nakon što su upucani.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)